Wilders is de moderne Galileo

Er zijn mensen die het eerder zien, dat is niet altijd een zege. De geschiedenis leert dat die mensen vaak kunnen rekenen op flinke problemen met de gevestigde orde, die het immers nog niet ziet.

Legendarisch zijn de verhalen over Galileo die zag dat de aarde om de zon draaide en dat die aarde niet plat was. De PvdA gevestigde orde zag het anders, gebaseerd op wensdenken en verkeerde maar vastgezette aannames werd Galileo gesommeerd z’n mond te houden, of anders ging z’n kop eraf.

Dit verhaal heeft zich in de geschiedenis vele keren in verschillende gedaantes herhaald, het is een terugkerend patroon. Dat komt door de menselijke psychologie of meer precies door het conformeren en het daaropvolgende internaliseren van zienswijzen.

De mens voelt zich niet senang als hij alleen is, de mens wilt daarom graag onderdeel zijn van een groter geheel, een groep. Om die groep bij elkaar te houden moet men het over de belangrijke onderwerpen met elkaar eens zijn.

Het belangrijkste streven is om hiervan niet af te wijken, al zie je het eigenlijk anders je houdt je mond en je lult mee. Zodra je van de veilige paden afwijkt ben je verdacht en loop je het risico uitgestoten te worden.

Het is gevaarlijk om je origineel en vrij te uiten, ook al is dat een menselijke behoefte. Maar behoeften kunnen onderdrukt worden, en als je heel slim bent kun je dat stiekum toch doen.

Het is tegenstrijdig, originaliteit en creativiteit en nieuwsgierigheid, het wordt allemaal gezien als deugden. Maar er zijn grenzen, zolang je daarbinnen blijft mag je jezelf uitleven.

Maar de natuur heeft het zo geregeld dat er mensen in allerlei soorten en maten zijn. Zo zijn er afwijking van de norm. Mensen die hun mening geven zelfs als dat betekent dat ze uitgestoten worden.

Die uitgestotenen moeten dan op zoek naar een andere groep, maar sommige zijn zo machtig dat zij zelf een nieuwe groep oprichten. Als die nieuwe groep vervolgens groot wordt voelt de oude club zich bedreigd en komt er oorlog.

In zo’n oorlog wordt door de ene groep getracht de andere uit te schakelen, zodat de deelnemers van die groep zichzelf niet meer bedreigd voelen. Die angstgevoelens zijn zo groot dat geen middel geschuwd wordt om de tegenstander uit te schakelen. Vuil spel wordt toegejuicht.

In de oorlog waarmee de gevestigde orde tracht de PVV te vernietigen, woedt nu de slag om het Marokkanenprobleem. Daarnaast wordt Generaal Wilders in de rug aangevallen door een divisie overlopers met gekrenkte ego’s.

Maar de strijd is nog niet gestreden, het wapen van Wilders, de simpele waarheid, heeft al vaker gezegevierd.  Vooral op lange termijn, als meer informatie beschikbaar komt, lijkt de kracht van de waarheid onverslaanbaar. Zelfs de door de gevestigde orde beheerste media trekt hierdoor telkens aan het kortste eind, er valt nauwelijks tegenop te spinnen.

We wachten het rustig af.

#Wilders #Marokkanenprobleem #zo’nbeetjealleswathijooitbeweerde

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s