Natuurlijk dreigt Turkije met asielzoekers

Het getuigt natuurlijk van gruwelijk cynisme dat de Turkse dictator Erdogan die arme sloebers van een asielzoekers nu in gaat zetten als wapen, maar het is wel de politieke realiteit. Net zo gruwelijk is de zogenaamde Turkijedeal waarbij de EU een heleboel geld naar Turkije brengt om Erdogan een extra drukmiddel te geven, win-win voor de Turk. Is Erdogan nu zo slim of zijn de EU-leiders nu zo dom?

De EU-leiders zijn natuurlijk niet dom, het zijn de omhooggevallen winnaars van door linkse idealen verziekte landen. De schade door deze Marxistische idealen stopt niet bij het tot op het bot verzwakken van natiestaten maar is ook verantwoordelijk voor het promoveren van de grootste linksgekkies naar het EU-leiderschap.

Het EU leiderschap is het probleem, meer precies, het Linkse leiderschap. Neem het Schengenakkoord, vrij verkeer van mensen en goederen, en grenzen alleen aan de buitenkant om te voorkomen, tja, te voorkomen wat er nu gaande is..

Een van de problemen met het maken van afspraken met linkse politici is dat wanneer het puntje bij het paaltje komt deze zachte heelmeesters simpelweg hun afspraken niet KUNNEN nakomen. Hun idealen zitten daarvoor te zeer in de weg. Hoewel idealen? Laten we het grootste ideaal van deze onwetenden niet vergeten: carriere, status en uiteindelijk ordinaire macht. Onwelgevallige dramatische beelden in de media van teruggestuurde sloebers en gelukzoekers, passen daar niet bij.

Het slotdebat tussen Rutte en Wilders ging daar voor een belangrijk deel over, Wilders wilt Nederland beschermen voor massa-immigratie door het heft in eigen hand te nemen en de nationale grenzen te herstellen, Rutte wilt afspraken maken met het buitenland, met de leiders van de EU en dictators als Erdogan.

Met alle lessen uit het recente verleden is het voor mij niet goed te bevatten hoe een bewezen leugenaar als Rutte met een dergelijk standpunt over essentiële zaken de verkiezingen wint. Is het naïviteit of puur cynisme, wilt de werkelijk foute populist opstaan?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s